Drinkar från världens alla hörn

Här du kan avnjuta semesterdrinken precis som den är tänkt.

Att dricka en Singapore Sling på Raffles Hotel har för många blivit ett givet stopp på resan i Singapore. Resesöksajten momondo har satt ihop en lista på ställen runtom i världen där du kan avnjuta semesterdrinken precis som den är tänkt.

Cosmopolitan_drink

1. Sidecar, Paris
Med sin uppfriskande blandning av konjak, apelsinlikör och citronjuice sägs Sidecar ha skapats för att släcka törsten hos en amerikansk militärkapten på 20-talet. Kaptenen var stammis på det renommerade Hotell Ritz i Paris och brukade ofta anlända på en motorcykel med sidovagn. Drinken blev en klassiker och har även innehaft världsrekordet som världens dyraste drink. På hotellet kan du beställa en version gjord på champagne från 1850 och konjak från 1940, men då gäller det att du har pengar över – prislappen går nämligen på 12 000 kronor.

Sugen på Parislyx och citruscocktails? Här kan du boka din vistelse på nyöppnade The Ritz.

2. Singapore Sling, Singapore
Få svenskar vet vem Ngiam Tong Boon är. Dock är det många som varje år tar en selfie med hans skapelse Singapore Sling i handen, och då oftast på Raffles hotellbar i Singapore, där han uppfann drinken år 1915. Singapore Sling är numera en riktig nationaldrink i Singapore, och en anledning i sig att besöka Raffles.

Lägg till ett kryss på din ”bucket list” för reseupplevelser och boka boende på Raffles i Singapore.

3. Cosmopolitan, New York
Var denna cocktail egentligen har sitt ursprung är omdiskuterat, men klart är att den från 90-talet och framåt blivit starkt sammankopplad med TV-serien Sex and The City och New York. I filmversionen av den populära serien frågar Miranda Carrie varför de slutade dricka dem, varpå Carrie svarar ”Because everyone else started”. Trendigt eller ej – varför inte avnjuta den syrliga tranbärsdrinken i Carries egna kvarter?

Här kan du boka hotell i Greenwich Village.

4. Piña Colada, Puerto Rico
Det finns många historier och myter om hur den första Piña Coladan kom till. Både the Caribe Hilton Hotel och restaurangen Barrachina hävdar att de var först med att blanda den söta kokos- och ananasdrinken. Enligt Caribe Hilton kom drinken till av en slump då ingredienserna till hotellets vanliga välkomstdrink saknades en dag. Piña Colada är en riktig nationaldrink i Puerto Rico, och firas årligen den 10:e juli som är National Piña Colada Day.

Vill du dricka Piña Colada i baren där den kanske först blandades? Här kan du boka rum på Caribe Hilton i San Juan.

Dry_Martini_drink

5. Dry Martini, London
Duke’s hotel i London sägs vara ett av de bästa ställena i världen för att avnjuta en riktig Dry Martini. Det var också här som Ian Fleming, som ofta besökte Duke’s, sägs ha hämtat inspiration till filmhistoriens kända citat ”shaken, not stirred” som så ofta upprepats vid bardisken av allas vår James Bond.

Sugen på att testa en riktig Dry Martini? Här kan du hitta boende på Duke’s Hotel i London.

pisco_sour_drink

6. Pisco Sour, Lima
Pisco Sours ursprung är omtvistat men antas gå tillbaka till 1500-talet. Om drinken kommer från Chile eller Peru är mer osäkert och grannländerna gör båda anspråk på att vara skaparna av originalet. Ska man tro befolkningen i Peru så kommer Pisco Sour från Lima och skapades av Amerikanen Victor ”Gringo” Morris och för att dricka de bästa Pisco Sour-drinkarna ska man enligt peruanerna besöka Mirafloreskvarteren i Lima.

Här bokar du hotell i Miraflores.

7. Mojito, Havanna
Cocktailen Mojito sägs ha anor som sträcker sig tillbaka flera hundra år, dock är det först när Ernest Hemingway upptäckte denna läskande kubanska drink som också världen omfamnar Mojiton. Vill man dricka en Mojito som Hemingway gjorde det, bör man precis som han slå sig ner på La Bodeguita de Medio i Havanna.

Längtar du efter sol och värme och gärna vill runda av dagen med en äkta Mojito? Kika på hotell i Havanna.

 

Läs mer här: Veckans bucketlist: 10 platser du måste se >>

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+