Frukostmuffins med hallon och kardemumma

Frukosten är dagens viktigast mål. I boken En god morgon bjuder kostrådgivaren Anja Forsnor på sina allra bästa frukostrecept. 

För kostrådgivaren Anja Forsnor är frukosten favoritmålet på dagen. I En god morgon visar hon hur man kan börja dagen genom att äta gott, omväxlande och hälsosamt. Oavsett om man vill ta något snabbt på språng eller om man planerar en helgbrunch för vännerna. I sju kapitel presenterar hon godsaker som mandelscones, rawghurt, turbosnabbt nötbröd, shots och smoothies. En god morgon bjuder på oemotståndliga recept som kan göra din dag. Nedan bjuder Anja på ett av recepten i boken, frukostmuffins med hallon och kardemumma.

anja_forsnor_en_god_morgon

Frukostmuffins med hallon och kardemumma

nyttiga_scones_till_frukost

Härliga frukostmuffins med smak av hallon och kardemumma. Lika goda att ta med som mellanmål eller till fikapausen på jobbet.

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Mixa ägg, banan och smält kokosolja med stavmixer. Blanda alla torra ingredienser i en skål och rör ner i äggsmeten. Fortsätt mixa till en slät smet och vänd ner hallonen (använder du frysta bär ka de vara tinade) innan du häller upp i muffinsformar. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.

Tips!

Havremjöl finns att köpa i de flesta matbutiker, men det går lika bra att mixa havregryn i en matberedare tills du får ett fint mjöl. Havregryn är naturligt glutenfria men om du har celiaki bör du använda glutenfria havregryn då det kan finnas spår av gluten i vanligt havregryn.

Om kokosoljan är fast smälter du den lätt i mikron på ca 30 sekunder.

Ingredienser:

6-8 muffins
2 ägg
1 mogen banan
2 msk smält kallpressad
kokosolja
1 dl havremjöl
1 dl havregryn
1 msk fiberhusk 1 tsk bakpulver 1 tsk malen
kardemumma 1 krm salt
1 dl hallon

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+