Middagstips: Grillad kycklingkorv

Grilla kycklingkorv med mozzarella & soltorkad tomat till kvällens middag.  

Nedan hittar du receptet på Grillad kycklingkorv med couscoussallad, ingefärscrème och morotspesto. 

recept_pa_korv_fran_lithells

Grillad kycklingkorv med couscoussallad, ingefärscrème och morotspesto

• 8 kycklingkorvar mozzarella & soltorkad tomat från Lithells 

  • 2 1⁄2 dl couscous
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 150 g blomkål, små buketter
  • 100 g majskorn
  • 250 g kikärtor, kokta
  • 2 salladslökar, skivade
  • 1 paprika, tärnad
  • 2 msk pressad citronjuice
  • 3 msk olivolja
  • 1⁄2 tsk spiskummin
  • saltIngefärscrème
  • 1/6 chili, finhackad
  • 1 msk ingefära, finhackad
  • 1 1⁄2 dl crème fraiche
  • saltMorotspesto
  • 60 g morötter, grovriven
  • 60 g pinjenötter
  • 60 g parmesanost, riven
  • 2 1⁄2 msk olivolja
  • saltSå här gör du: Koka couscousen enligt anvisningen på förpackningen och kyl ner den. Blanda därefter couscousen med övriga ingredienser och smaka av med salt.Blanda samtliga ingredienser till ingefärscrèmen och smaka av med salt.

    Lägg ner ingredienserna till morotspeston i en matberedare och mixa snabbt ihop till en grynig röra. Smaka av med salt.

    Grilla eller stek korvarna till fin färg och servera med ingefärscrèmen, peston och couscoussalladen.

Läs mer här: Nyttigt middagstips på grynsallad >>

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+