Raw food-tårta med havtorn och kokos

Vad sägs om en fantastiskt god rawfood-tårta med kyld puré av havtorn och kokosmjölk som fyllning.

Med GoGreen GoRaw Ball Mix kan du göra mycket. Ett av våra favoritrecept är denna rawfood-tårta. Perfekt att bjuda familj och vänner på till sommarens härliga kvällar. Receptet finner du nedan.

recept-pa-nyttig-raw-food-tarta
Bildkälla GoGreen

Raw food-tårta med havtorn och kokos

Ingredienser (1 tårta, 6-8 portioner)

Botten

1 påse GoGreen GoRaw Ball Mix

½ dl råkakaopulver

Havtornfyllning

2 dl havtorn
¾ dl virginkokosolja
2 msk honung
¾ dl av det tjocka i kokosmjölken
½ tsk lecitin

Så här lagar du receptet (20 min + 1 timme i frys)

  1. Häll påsens innehåll i en blender. Tillsätt den mängd vatten som står på påsen. Tillsätt även råkakaopulver. Blenda tills smeten är nästan slät.

 

  1. Fodra en pajform (15 cm i diameter) med bakplåtspapper häll smeten i formen. Strö på lite rismjöl (eller annat fint mjöl med mild smak) och tryck smeten jämnt på botten och kanterna av formen.

 

  1. Häll bären i blendern och blanda. Sätt en sil med tätt nät över en skål. Skrapa de mosade havtornen i silen och tryck ut moset med en sked tills dess att silen endast innehåller de svarta kärnorna.

 

  1. Smält kokosoljan i vattenbad. Häll den smälta kokosoljan, kokosmjölken, det släta havtornsmoset, honungen och lecitinet i blenderns kanna. Mixa till en jämn smet och häll sedan över botten. Ställ tårtan i frysen i en timme före servering.
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+