Bjud vännerna på Rosésorbet – en svalkande drink och dessert i ett

Rosésorbeten är sommarens härliga drink och dessert i ett. Den är gjord på blodapelsin, hallon, citron, smultron och Perfect Day Rosé. Spana in receptet här!

Stjärnkonditorn Per Bäckström har tillsammans med Perfect Day Rosé tagit fram Rosésorbeten – det ultimata sättet att svalka sig på i sommar.

Rosésorbeten serveras på Wienercaféet på Biblioteksgatan och på Trattorian vid Norr Mälarstrand i Stockholm under hela sommaren. Nedan finner du receptet för att kunna göra din egna Rosésorbet.

Rosésorbet_perfect_day_rose

–  Antingen äter man den som sorbet enbart eller så lyxar man till det och beställer den toppad med rosévin – vilket lyfter bärsmakerna ytterligare ett snäpp. Somrigare än sorbet och rosé blir det inte, säger Per Bäckström, konditor och driftchef för Wienercaféet och Stinas Bageri.

Rosésorbet_perfect_day_rose_vin

Rosésorbet för cirka fem personer:

100g Blodapelsinpuré 100g Hallonpuré
130g Smultronpuré
1.1 dl Perfect Day Rosé 1 st pressad citron
65g sockerlag 1g gelatinblad

Gör så här:

Mixa bären så att det blir en puré. Smält gelatinet och koka upp sockerlaget. Tillsätt lite av puréblandningen i det smälta gelatinet. Blanda sockerlaget, purén och rosévinet och rör sedan ner gelatinet och citronsaften. Låt svalna i kylen. Kör sedan till fast konsistens i glassmaskinen, har du ingen glassmaskin bör det stå i frysen minst ett dygn. Servera i ett vinglas och spetsa gärna till det med lite bär och en skvätt rosé.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+