Från druva i Toscana till svenskproducerat vin i Simrishamn

I dagarna befinner sig Fine Days bloggare Cassandra och Kaja i Toscana där de är med i processen och tillverkar vin från grunden. 

Druvorna plockas i Cortana, Italien och fraktas sedan till Nordic Sea Winery i Simrishamn när de tillverkas svenskproducerat syrahvin.

Här kan du följa resan från druvfälten till exporteringen.

30

 

10

Sarah som bland annat skriver för Allt om vin levererar druvor som att hon inte gjort annat.

4

Kaja helt koncentrerad på sin uppgift!

13

Traktorn som tar druvorna från fälten.

23

Cassandra rensar druvor från smuts samt kastar de dåliga.

1

15

Här stängs den fullproppade lastbilen med 7 ton druvor av vinmakarna. Takis till höger är hjärnan och hjärtat bakom Oenoforos alla viner.

14

I Cortona där druvorna är plockade tillverkas det mest syrahviner i världen. Här var ett av vingårdens syrahviner från skörden 2014.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+