Så friterar du sötpotatispommes i stekpannan

Älskar du krispiga sötpotatispommes på restaurang men har aldrig testat dig på att göra de hemma i tron om att det ändå inte går? Då bör du testa det här! 

Nej, det finns inget godare än sötpotatispommes och aioli, vi vet! Inte nog med att det passar till typ allt så är det försvinnande gott att bara njuta av som de är. Här bjuder vi på enklaste receptet på friterade sötpotatispommes!

Gör så här: 

  1. Koka sötpotatisarna i ca 7-10 minuter. Skiva sedan i lagom stora bitar och torka av med ren handduk.

sot4

2. Fyll sedan en stekpanna med rapsolja och värm tills den är riktigt bra innan du lägger i sötpotatisen.

sot2

3. Fritera sedan tills de fått fin färg. Vi gillar riktigt krispiga (läs nästan brända) men här är det bara att gå efter personlig smak.

sotpotatispommes1

4. När de är friterade så är det bara att ta ur stekpannan och salta. Servera direkt!

Lycka till!

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+