Så lyckas du med prinsessbakelser

Fira pappa med små söta prinsessbakselser på fars dag. Här bjuder vi på ett recept med smak av hallon, fläder och citron.

Dessa små söta prinsessbakelser tar lite tid men är egentligen väldigt enkla att göra. Bottnarna består av sockerkaka som du sedan fyller med det du gillar eller har hemma.

Prinsessbakelse

Gillar du marsipan så går det utmärkt att täcka prinsessbakelserna med men gör du det inte så fungerar det lika bra med grädde eller smörkräm.

Prinsessbakelse

Dekorera bakelserna med färska blommor eller gör små rosor av marsipanen.

Prinsessbakelse

Vill du kunna äta allt på bakelsen så är kanderade blommor ett alternativ.

Prinsessbakelse

Så här gör du prinsessbakelserna.

Till tårtbotten behöver du: 

4 ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
Till fyllning 1 behöver du: 

Rivet skal och saft av 1 citron
50 g Smör
2 dl strösocker
1 ägg
3 äggulor
3 msk majsstärkelse
2 msk fläderblomssaft
5 dl vispgrädde

Till fyllning 2 behöver du:

250 g hallon
5 msk strösocker

Garnering:

400 g rosa marsipan

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.

2. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver och rör ner det i äggsmeten. Häll smeten i stora bull eller cupcakeformar.

3. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 min. Låt svalna.

4. Stjälp upp cupcakesen på galler. När de svalnat så skär du kakorna i 3 delar.

5. Värm citronskal och -saft, smör och socker i en kastrull tills smöret smält.

6. Vispa ihop ägg och äggulor. Rör ner ägg, 0,5 dl grädde och majsstärkelse utrörd i fläderblomssaft i kastrullen.

7. Värm under kraftig omrörning tills krämen börjar tjockna. Låt krämen kallna.

8. Vispa resten av grädden till ett fast skum. Mosa hallon och socker. Blanda försiktigt med 1 dl vispad grädde.

9. Lägg ihop bottnarna med fyllningarna emellan.

10. Bred resten av grädden över tårtan. Kavla ut marsipanen till en rund platta och lägg den över tårtan.

Jämna till kanterna med en kniv. Pudra över florsocker.

Lycka till!

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+