Rädda helgmyset med lyxiga parmesanchips

I år gör vi middagen så enkel men lyxig som möjlig för att maximera tiden tillsammans med gästerna. Det, med krispiga parmesanchips! 

Servera parmesanchips till fördrinken eller som förrätt, båda går lika bra och vi lovar att gästerna kommer att bli imponerade trots att rätten bara har en ingrediens och tar fem minuter att slänga ihop.

parmesanchips1

Lyxigt att servera med crème fraîche, hackad rölök och lite rom vid sidan av så alla gästerna får toppa med de som de vill ha.

parmesanchips2

Du behöver:

300 g grovriven parmesanost

Smaksättning (valfritt): 2 msk repad färsk timjan, lite salt eller färsk svartpeppar

bakplåtspapper

Gör så här: 

Värm ugnen till 200° och lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.

Lägg upp små högar av den rivna osten på pappret och platta till dem något.
Strö timjan och mal lite svartpeppar över osten.

Grädda i ca 5 minuter tills osten får gyllenbrun färg. Låt svalna.

Lycka till

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+