Släng i hop smördegspizza på 10 minuter

Finpizza har aldrig varit trendigare och vill du testa någonting nytt är det ett hett tips att byta ut din vanliga pizzabotten mot smördeg. Den luftiga och frasiga varianten smälter i munnen och passar lika bra till vardag som till fest. 

Det blir inte enklare än så här. Släng ihop middagen genom att rulla ut en färsk platta med smördeg och toppa med det du vill eller har hemma.

pizzany1

pizzany2

Ett annat tips är att servera pizzan i form av snittar. Serveras bäst med bubblor!

pizza3

Ingredienser

1 rulle färsk smördegsplatta

Tomatsås:
Krossade tomater
Finhackad chili (efter smak)
Olivolja
Salt och peppar

Topping:
100 g riven mozzarella
Serranoskinka

Valfri topping: t ex champinjoner, kronärtskocka, kapris, lök eller färska tomater.

Gör så här:

1. Blanda ner olivolja, salt, peppar och färsk chili i en skål med krossade tomat.

2. Rulla ut smördegen och kavla ut med lite mjöl, skär i fyrkanter eller trianglar och toppa med tomatsås, ost och valfri toppen.

3. Grädda pizzan i 220 grader tills smördegen separerat sig i lager och pizzan fått fin färg.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+