Så gör du enkla, snabba och goda tekakor – på 10 minuter

Vad sägs om mjuka, fluffiga och galet goda tekakor till frukost i veckan? Dessa godingar slänger du ihop i en och samma bunke och är färdiga på under 15 minuter. 

Nybakat bröd hör helgfrukosten till men vill du inte spendera tid åt att vänta på knåda och vänta på att brödet ska jäsa så har du hittat helt rätt recept.

Tekakor2

Toppa dina turbotekakor med goda och färgglada röror. Dessa är fyllda med rödbetor, gurkmeja, pepparrot och avokado.

Tekakor1

Toppa med granatäpple.

Tekakor3

Gillar du inte röror så går det lika bra att äta med smör eller en skiva ost.

Tekakor6

Tekakor: 

4 dl vetemjöl
1 dl rågsikt
1 dl havregryn
2 tsk bakpulver
3 dl filmjölk
½ dl smör

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Blanda samman alla torra ingredienser och häll sedan ner de blöta.
3. Klicka ut fyra-sex bollar på ett bakplåtspapper och platta ut med lite mjöl till fyra en cm tjocka tekakor.
4. Nagga varje tekaka med en gaffel.
5. Grädda i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter tills de fått fin färg.

Röror till tekakorna

Rödbetsröra:
50 g färskost
½ riven rödbeta

Pepparrotskräm med gurkmeja:
50 g färskost
1 msk pepparrotsvisp
2 krm gurkmeja

Kryddig avokadoröra:
Mosa en avokado med en gaffel.
Smaksätt med chili för extra sting.

Här hittar ni fler goda frukostrecept i samarbete med Cervera. 

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+