Galet gott och nyttigt rödbetsbröd – under en kvart

Sno ihop ett galet saftigt och supergott rödbetsbröd fullproppat med nyttigheter på under 15 minuter. 

Der blir inte enklare eller godare än så med det här rödbetsbrödet som bäst serveras direkt från ugnen. Då är det nämligen försvinnande gott. Det här är ett recept att spara för att göra om och om igen.

Rodbetsbrod2 Eftersom brödet inte innehåller jäst så behöver det inte jäsa en enda minut.

Du blandar bara samman alla ingredienser i en bunke och kör sedan in det i ugnen tills brödet fått fin färg.

Robbetsbrod4

Så här rosa och fint blir det när det är färdiggräddat.

Rodbetsbrod5

Skär det i fykanter eller tårtbitar.

Farskostmedrodbetta

Toppa brödet med det du gillar. Ett tips på en enkel och god färskost är att smaksätta philladelphia med rårivna rödbetor och blanda ner lite pepparrotsvisp. Salta och peppra och bred på.

Rodbetsbrod6

Toppa med lite skivad avocado, ruccola och granatäppelkärnor.

Rodbetsbrod7

Rodbetsbrod8

Rödbetsbröd med valnötter:

5 dl vetemjöl

1 dl grahamsmjöl

2 dl havregryn

1 msk bakpulver

100 g smör

100 g rårivna rödbetor

1 dl mortlade valnötter

3 dl filmjölk

Gör så här: 

1. Sätt ugnen på 250 grader.

2. Riv rödbetorna. Mortla valnötterna.

3. Blanda samman alla torra ingredienser.

3. Blanda ner rivna rödbetor, filmjölk och smält smör.

4. Häll över den kladdiga smeten i form.

5. Grädda i ugnen ca 15 minuter tills brödet blivit genomgräddat.

Rödbetsröra med pepparrot:

100 g färskost

1 riven rödbeta

1 msk pepparrotsvisp

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+